joi, 19 august 2010

poezie..."Douazeci de ani"..Cazacu paul

Are 20 de ani,iar dragostea lui
e ca o minge de foc care se rostogoleste,
se rostogoleste si arde totul in jurul sau.

Ai 20 de ani,iar dragostea ta
este pasionala.tandra,plina de idei ,dar..
e potolita,sta in inima ta si nimeni nu o vede
Doar daca tu o vrei!!!
Simti un gand placut
ca o marturie al unei iubiri ascunse
il recunosti..gandul..dar nu stii de unde vine
caci...Cupidon l-a lovit cu sageata-i hazlie
nestiind ca..a incurcat putin lucrurile
si trebuia sa o lansese.cu mult in urma
poate cu...20 de ani.....

Am 20 de ani.sau....poate de doua ori pe atat
iar dragostea mea este
ca o..minge de foc
care se rostoleste si arde
 si nimeni nu o vede
 chiar ..daca as vrea!

duminică, 15 august 2010

capitolul 2.."Tic"

....Tic este un baiat,un adolescent care abia a terminat liceul si...s-a vazut singur dupa "Ceausescu time" sa` isi caute un rost in viata la fel ca si ceilalti...cateva milioane de tineri aflati in situatia sa!
 Cuma arata ca persoana? cred ca` ar trebui sa va recomand cartea "Ciresarii" de C-tin Chirita si..il veti vedea pe Tic al meu.Exact la fel de..blond,inteligent,subtirel mereu avand ceva de spus.de completat la orice subiect  pe care-l deschidea un priewten,coleg ,profesor, dusman..adica.nu un prieten caci el..era amic cu toti,de toate rasele,indiferent de apartenenta politica,,culoare sex ,etnie sau regn.Da,ati auzit bine caci..la fel ca acel..Tic si el avea prieteni caini.dar ..sa lasam asta pe altadata`!
  Si pentru ca era asa ce comunicativ,io.o fire mai inchisa.un tip mai de la periferie.am fost imediat atras de  el.deoarece eram diametrali opusi.Io ursuz.mai tacut, intovertit.ce mai...un bun observator,dar..si critic,cat cuprinde!!!
  ..Ne nimerisem impreuna in aceeasi camera de dormit.Si fiindca asa erau treburile pe acolo prin marea tara care a reusit sa ne redea...speranta catre o viata mai.diferita,am schimbat si noi ca toti romanii vorbe intre noi,pt. a ne cunoaste mai biner sau pur si simplu de plictis!
 ....si intr-un  final ajun la adresa pe care mi-a dat-o amicul meu.pt a-l gasi pe Scurtu`! Ba.de bucurie ka nu ne-am vazut de can am plecat din tara,a scos tovarasul meu o sticla de Jonny"plimbaretzu" si am baut din ea mai toata seara.Cred ca am  mai continuat si cu altceva,caci io.nu pre eram familiarizat cu bauturi asa de tari.Bausem si io ca orice baiat cu liceu la fiecare Paste si Rev.dar...bauturi autohtone.bere ,vin.etc.Dar cand am ajuns aici...m-am speriat de ce vedeai peste tot!
   ....asa ca m-am trezit destul de mahmurit a doua zi,dormind intr-un pat de campanie care avea vreo 6 paturi suprapuse.dar...toate goale in acel moment. M-am ridicat  din pat.m-am obalanganit vreo 2 minute pe marinea lui pana sa ma decid sa plec pe undeva,sa ma spal.sa mananac sau..altceva.dar nu sa mai pun vreun strop de Whisky in gura caci...parca imi explodase capul si acum era cusut tot!
 ...si ca orice om care este un musafir.m-am dus sa caut gazda.sa nu dea careva vina pe mine ca i-o fi disparut vreo pereche de sosete "de trei zile" si sa ma invinuiasca pe mine caci...eram venit doar de asera!
 ..Am intrat in camera vecina de unde se auzeau glasuri si despre care imi aminteam vag ca fusesem cu o seara mai inainte si pe acolo.
 ---Salurati baieti.le spun,l-ati vazut cumva pe Scurtul?nu stiu unde a plecat!
 Tipii care pana atunci vorbisera fara retineri.s-au oprit din discutii si.....si-au aruncat privirii unii la altii.
 nu stiu,spuse unul care statea pe un scaun.cred ca o fi plecat sa isi ia pachetul de la astia,caci..azi e luni!
 --Ok.dar de unde se da?
 ---In cealatla cladire de pe dreapta la primul nivel.raspunse acelasi tip uitandu-se usor incruntat la mine!
 Am plecat  intrebandu-ma daac tipul acela avea ceva cu moldovenii caci il ghicisem dupa acent ca nu era de-al nostru!
  Am dat in tri secunde de Scurtu` care imi explicase si de ce se uita asa de frumos acei tipi la mine
 ---Aserara dupa ce aui baut singur vreo 400 de grame.credeam ca ami esti in stare si de altceva decat sa..vorbesti.Si fiindca tipii din camera vecina aveau sonorul cam mare.te-ai dus sa iin rogi frumos cu bardita in mana sa..fie mai tacuti.Ai intrat in camera.le-ai spus sa vborbeasca  mai  si te-ai dus la primul care era linga tv si i--ai pus capul pe cutia acestuia si..i-ai dat o lovitura de bardita pe linga urerche ...ca sa fii sigur ca te-a auzit!
 ---Ups.de asat ma dor si oasele.cred ca mi-am luat mardoi.nu?
 ---Nu.oasele te dor caci aio cazut pe scari cu un televizor in brate!
 dar..de unde am luat tv-ul!?!?/1
---De la neamt!
 ---De la neamt?de la care omule!?!/
 --Bai.tu nu mai tii mkinte,sau iti place ca cineva sa iti povesteasc a ce ai facut!?!?
--Nu mai tim minte omule.nu am fost niciodata beat.Am mai baut bere si vin.dar nu m-am imbatat din tarie.si...ce zici ca am facut??!? --Cand,inainte sau dupa ce ai luate tv-ul de la neant!??
- Mai bine spunem cam de cand am baut au doilea pahar,caci nu mai tin minte pe al treilea
 --K baiete.destupa-ti urechile si asculta sa nu pierzi nici un moment care vorbeste despre dualitatea ta , despre "omul din spatele mastii" pe care ti-o vei pune de azi atunci cand vei fi in ..stare de "manga"!
 --Fara gargara multa.treci direct la subiect!
                                                      ..........
   ---Pai dupa ce am destupat sticla aia de tarie pe care io am primit-o de laun roman pt. un serviciu facut, tu ai mai vrut sa mergem sa luam ceva, dar degeaba ti-am explicat ca nu mai avem de unde cumpara caci tu.oricum nu ai vrut sa asculti!
 asa ca am vrut sa nu.a trebuit pe la 23 sa ies cu tine afara din "camp" sa ..cumparam ceva!
 AM FOST LA PRIMUL MAGAZIN,CARE ERA INCHIS DE LA AMIAZA,CACI DUMINECA AU PROGRAM SCURT.dAR,TU NU TE-AI LASAT PANA NU AI INCERCAT USA SA VEZI DE NU ESTE DESCHISA CACI...VEDEAI CA ESTE LUMINA INAUNTRU SI VOIAI SA CUMPERI DE LA PAZNIC.CARE SPUNEAI TU CA PAZESTE MAGAZINUL .
   Fiinca nu ai gasit nici un pietroi sa dai in geam,  de ciuda ca nu ai putut cumpara ceva, te-ai izbit de geam de vreo trei ori sa il spargi dar...sa fim seriosi!
  Ne-am plkimbat chiauni vreo ora prin oras,care era destul de mare dar ..cam pustiu.Nemtii cred ca dormeau deja,caci se trezeau diminetile devreme pt a merge la treaba!
  Cand ai vazut ca nu gasesti nimic deschis ai decis sa intri la un neamnt in casa sa ii iei ceva din frigider,asa ca prima casa pe care cai avzut-o cu lumina stinsa.si crede-ma ca mai toate erau fara becuri deschise la intrare .caci neamtul are senzori,sa nu consume degeaba curentul, deci la prima care ti s-a parul ok,ai sarit gardutul din spatele casei si..te-ai  furisat pe linga pereti ca un catel...mare si beat!
 --da,catel mare si beat.nu stiu cum o mai fi ala.spusese Tic al meu!
 ---Pai cum sa fie,exact ca tine cand esti beat!
 ==Mda.continua!
 --- Si cu toate ca imi batea inima ca la iepuri cai niciodata nu am facut asemenea chestii., cu toate ca s-a aprins un senzor de miscare.tu nu.ca vrei sa intri la ala!
 ...Si cum ma certam cu tine asa.deodat vad la capatul casei in spatele nostru pe un tip.care era usor aplecat din genunci si...se uita la noi.
 ---Cine era,neamtul ?intreba destul de amuzant tic.
 Cred ca el.o fi azuzit zgomote ,vorbe si..a iesit afara/Tu te-ai uitrat la el.apoiu la mine si m-ai intrebat daca tipul e cu noi si daca-l cunosti!
 ---Pai.si tu ce ai spus?
 --Evident.ca nu era cu noi.si...ai facut un gest ca si cum i-ai fi spus sa taca si.continuai sa ii fortezi usa de la bucatarrie
  ----pai si ala ce spunea!?

 --Ala se uita curios la tine!
 --Bai,poate era altul si voia sa fure si el \ceva
 ---Am mai auzit una! Normal ca era proprietarul sau paznicul casei.Apoi vazand ca nu plreac.ai tipat la el si tea-ai facut sprte el.a tipas scurt si..a fugit!
, --Si noi,am intrat in casa.sau..am plecat?
---Nu tu nu a vrut sa iesi.dar tea-i convins ca nu avea niumic in frigider dupa ce ai intrat in bucatarie la tip!
 ---Mda.nu ma pacalesti>caci acu` sunt dispus sa cred orice!
 ---Nu te pacalesc ma , ce mama lui"proces verbal"
 ---Si am plecat casa,dar...
 ...da.dar nu acasa! Ai intrat pe alta strada in alta casa si....deoarece nu ai gasit nimic in frigiderul tipului decat bauturi racoritoate.ai pus mana pe tv sa il ei,dar nu gaseai telecomanda.Si fara ea.nu prea aveai ce sa faci,.Asa ca ....ai facut destul zgomot caci....a aparut \neamtul si ti-a dat in cat cu...un ziar,el tragaind de telecomanda si tu....la fel
!vazand ca i=a tras ce cateva ori peste cap cu revista.i-ai fat un pumn in cap.de aici credcca te doare si mana!
 ---Da,sa stii ca ma doare si pumnul! Si banuiesc ca am luat si telecomanda?
 ---Nu stiu ca io am fugit cand am vazut pe neamt/tu mi-ai povestit afara!
 =---Da.? si pe ce scari am cazut??
 In casa la neamt.sew stie
   ---- Si am plecat acasa.nu?
 ----Da.dar pe strada atrecut masina politiei,a incetinit si..noi mergeam lejer fara probleme.Ti-am spus si tie ca trece o masina dar tu.erai prea cufundat in discutii si certuri imaginare cu neamtul din casa.Apopi a aparut un tip pe trada strigand.masina politiei s-a oprit,.ne-a spus si noua sa venim la ei.si..atunci te-ai hotarat sa fugim acasa.mi-am rupt pantalonii prin farduri dar...am ajund ok...
 ...acasa,nu?...
 Da.
........................................................................
   

Roman...Aventurile unor "Smecheri" in Germania

........e o carte pe care am scris0o prin anii 2002,cred ..dar ca si celelalte.nu stiu cine o fi aprins focul cu foile dactilografiate.Pt mine a fost destul de greu sa le scriu...dar ma bucur ca altii mi-au apreciat munca..DAR nu fac referire aici la...acei critici care se..."opun"  muncii altora.Asa ca...rugati-va sa am timp sa...cititi cu ochii vostri ce.care cum si cate ......se faceau prin acea Germanie!!!!!!
 ...Astept comentarii!!!

duminică, 8 august 2010

Poezie..."DIVA"...De Cazacu Paul

Ii place arta.muzica si dansul
 E `nalta supla ca o balerina
 Cu zimbetul giocondic tine pasul
 A intregi faptura ei divina!

   .....................................                      

Poezie...."O picatura"....Cazacu Paul

Cand inima de dor cuprinsa-ti este
 Si gura ar sorbi macar
 O picatura din acel nectar
 O picarura doar...o picatura DOAR...!

Poezie..."Criticilor mei"...sau.."is idiot"!...de Cazacu Paul

Cand imi cititi a` mele versuri
 Ganditi ca-s idiot,aveti dreptate...
 Nu cred deloc ca imi mai pasa
 Ma recreez scriind??? Se poate!!!

 Nu am creat sa ajung celebritate
 Am scris in linii simple ce am gandit
 Ca ati interpretat gresit,aveti dreptate,
 Ca-s idiot...pe voi v-am mostenit!!!

 M-ati criticat de cand va stiu
 M-ati comparat cu cel mai tare
 nici pe departe nu am incercat sa fiu
 Decat un idiot (in gandul dumitale)

 Ca folosesc DOAR zece verbe
 Cinci adjective si nimic mai mult
 Nu epitet,metafore ,dar nici proverbe
 Raspunsu`-l  stiti,..ca-s idiot si nu om cult!!!

Poezie..."Destin"..de Cazacu Paul

   Desi, spun unii,el a fost tiranul
 Ce ne-a robit o viata cu dictatura sa
 Azi,cand totul s-a sfarsit oare sistemul
   E diferit de celalalt...sau tot asa-i?

         Ieri nici nu aveai voie gura s-o deschizi   
          Cenzurat erai intrea intreaga lume-o stie                 
          Azi poti vorbi,poti face orice sa te extinz
          Dar vai,e ca glasul ce se stinge in pustie !
  Totul relativ e mi se pare
  Cu mic cu mare incercam sa ne minti
  Caci asta este lumea noastra cea reala -n care  
  Vrem sa traim ,sa fim,sa dainuim !
         Caci din pamant noi sunte si in pamant vom fi
         Mereu de-acum-nainte si-asa pana-n tarziu
         Atat ne-a mai ramas in lumea asta rece
         Doar sa murim incet far de lumini la crestet !
Toti avem o soarte si un destin de urmat
Aici cei mici si neinsemnati vom face cea mai ramas
Sa-nchidem ochii brusc,multumiti sa fim de noi
Caci am scapat de chin si am scapat ...de voi
De cei ce fac destinul acesta blestemat
Ce e atat de negru si greu de urmat!
      Dar vina toata o poarta ei corbi cu negre pene
Ce ne mananca trupul si sufletul ni-l piere
      Dar cine-s oare corbii cei negri si urati ,
 Nu-s oare Comunistii si noii lor recruti?!?
Ce se numesc acu` Politiceni si Senatiori
Dar e sunt UCIGASII care-au lovit in noi
      In mintea lor sta gandul cel putred si-nputit
      Sa suportam noi birul pe care l-au impus
 S-avem pe noi povara ce ne-a robit de ani
Si care,din pacate va tine zeci de ani
 Dar nu putem noi oare de Boala  sa scapam?!?
.Nu cred,desi asi vrea sa sper
Dar asta este Soarta ce-o avem de urmat
 Drumul ingust cu piedici...destin ,de altii dat...!!!!!!!